AKUTBEHANDLING

Fem-stjernet bedømmelserGoogle anmeldelser

Fem-stjernet bedømmelserFacebook anmeldelser

Fem-stjernet bedømmelserTrustPilot logo

Flere tandlæger på én klinik giver større fleksibilitet til at finde tid til akutte patienter.

Da tandpine hører til en af de mest ubehagelige former for smerter, er en hurtig og effektiv behandling altafgørende.
Af samme årsag garanterer vi derfor vores akutte patienter behandling samme dag.
Vi har aldrig ferielukket, men holder dog lukket søndag og helligdage, hvor vi henviser til Tandlægevagten, Oslo Plads 14, 2100 København Ø.

Tandlægevagten har åben:
Alle dage kl 20.00-21.30. Weekender og helligdage desuden kl 10.00 – 12.00

  • Kun personlig henvendelse.
  • Ingen telefonisk konsultation.

Al behandling foregår kun mod kontant betaling
Betaling for behandling på børn under 18 år afregnes dog direkte med kommunen.
Husk gyldigt sygesikringskort.

Hvornår er der behov for akutbehandling?

Akutbehandling er – som navnet antyder – tilegnet akutte behov. I rigtig mange tilfælde sker der ikke noget ved at vente en dag eller to med at komme til tandlæge, mens det i andre situationer er alfa og omega, at der handles hurtigt. Er behovet meget akut, så kan selv timer og minutter spille en stor rolle. Er man i tvivl om, hvorvidt en akutbehandling er nødvendig, så bør man rette henvendelse til en fagperson i form af en tandlæge eller lignende, som kan komme med en faglig vurdering med udgangspunkt i den enkelte situation.

At opsøge en akut tandlæge kan give mening i rigtig mange tilfælde. De mest almindelige tilfælde kan deles op i følgende punkter:

  • Akut tandpine
  • Traumer

Akut tandpine kan opstå af en lang række forskellige grunde. Uanset årsagen er det meget generende at opleve dette. Tandpine behøves ikke at skyldes noget alvorligt, men det er alligevel hensigtsmæssigt at komme forbi tandlægen til et tjek. Du kan f.eks. pådrage dig tandpine som konsekvens af infektion eller huller i tænderne. Begge dele kræver behandling så hurtigt som muligt. Generelt kan man sige om tandpine, at det kun bliver værre, desto længere tid der går. Derfor bør man ikke tænke, at smerterne og ubehaget går væk af sig selv. Det sker nemlig kun meget sjældent. Opstår den akutte tandpine i weekenden, så tag da kontakt til den lokale tandlægevagt. Opstår tandpinen f.eks. lørdag, så kan weekenden føles meget lang. Derfor skal man ved først mulige lejlighed besøge en tandlægevagt i København, hvis man er bosat her.

Traumer kan ligeledes opstå i mange forskellige situationer. De fleste traumer (tandskader) opstår dog i forbindelse med sport og transport. Der vil helt naturligt være nogle tandskader, som er mere alvorlige end andre, men fælles for alle traumer er, at de kræver akut behandling. Som regel er man ikke i tvivl om, at skaden er alvorlig, da det typisk både kan ses og mærkes. I andre tilfælde kan man tænke, at skaden er så begrænset, at det ikke er nødvendigt at søge tandlæge, selvom man i virkeligheden har brug for akutbehandling. Traumer dækker bl.a. over knækkede og udslåede tænder samt løse tænder. For at blive klogere på skadens omfang er det normal procedure, at der foretages en grundig undersøgelse inkl. en røntgenundersøgelse.

Tandlægevagt København

Søgte du efter tandlægevagt København? Så er du kommet til de rette. Vi har som udgangspunkt kun åbent fra mandag til fredag, men kan naturligvis hjælpe dig godt videre i akutte situationer. Opstår der et behov for akutbehandling om aftenen, om søndagen eller på andre helligdage, så henviser vi til Tandlægevagten i 2100 København. Her har du mulighed for at komme til med meget kort varsel, hvis du pga. akut tandpine eller traumer har brug for øjeblikkelig behandling. Bemærk at der ikke er mulighed for telefonisk konsultation.

Har du brug for akutbehandling inden for vores åbningstider, så skal du ikke bestille en tid, men i stedet ringe direkte til os. Vi prioriterer akutte situationer højt og bestræber os på at behandle dig med det samme. Uden for vores oplyste åbningstider henvises du som bekendt til Tandlægevagten, som er at finde i 2100 København, hvor vi også holder til.

Tandlægevagten tager sig af både børn og voksne

Tandlægevagten skelner ikke mellem børn og voksne – her modtages alle akutte patienter på lige fod. Som forælder er det dit ansvar at vurdere, om dit barn har brug for akutbehandling. Er du det mindste i tvivl, så ring til Tandlægevagten og beskriv kort, hvilke symptomer dit barn oplever. Selvom børn generelt reagerer mere på smerte og ubehag end voksne, så er det vigtigt, at man ikke ignorerer eventuelle tegn på tandpine eller traumer.

Drejer det sig om meget alvorlige tandskader, eller ønsker man hjælp uden for den anviste tandlægevagts åbningstider, så bør man rette henvendelse direkte til lægevagten på det lokale hospital. Tand- og ansigtsskader bliver som regel taget meget alvorligt, hvorfor man kan forvente at komme hurtigt til.

Bestil tid hos os med det samme