Vi passer på dig

Rodbehandling

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til rodbehandlinger
Tandbro - Tandlæge København

Rodbehandling

Vi rodbehandler for at fjerne betændelsen og dermed bevare tanden funktionsdygtig. Hvis betændelsen i tanden ikke fjernes, vil der oftest komme tandpine og i værste fald tandbyld. Hvis betændelsen fortsætter, vil den brede sig ud gennem rodspidsen til kæbeknoglen.

Rodbehandling af en tand kan være nødvendig i flere tilfælde.

Du har et hul i tanden, der når helt ind til nerven, og der er enten betændelse i nerven, eller betændelsen har bredt sig ud i kæbeknoglen.

Du har en tand, hvor der tidligere har været lavet en stor fyldning. Nerven har taget så meget skade, at den er død.

Du har en tand, der har været udsat for et slag eller brud, et såkaldt traume. Et stykke af tanden er knækket af, hvorved nerven er blotlagt, eller tanden har fået et hårdt stød, hvorefter nerven er død.

Rodbehandling pris

Der findes ikke én fast rodbehandling pris. Ud fra vores prisliste kan du se, at prisen på behandlingen afhænger af antallet af kanaler. Der vil dertil være et grundgebyr og en beskeden pris pr. mellemseance. Ønsker du et prisoverslag, så du ved nøjagtigt, hvad rodbehandlingen kommer til at koste alt i alt, så kontakt os i dag.

Vi kan hurtigt over telefonen eller mail give dig et overslag på, hvad vi har af rodbehandling priser. Vores priser på rodbehandling er altid blandt markedets bedste, samtidig med at kvaliteten er i top. 

vores behandlere udfører årligt flere hundrede rodbehandlinger, og derfor ekstremt dygtige til at udføre disse behandlinger. 

Hvordan foregår en rodbehandlingen

Ved en rodbehandling renser vi den kanal, der ligger midt inde i hver rod. Ved rensningen fjerner vi det betændte væv, og når kanalen efter desinfektion er blevet steril, cementerer vi en gummiprop , såkaldt guttapercha, i den.

Når din tand er rodfyldt, kommer den for dig synlige del af behandlingen: en plastfyldning, hvis defekten har været lille, eller en krone, hvis tanden har været svækket. Som regel vil vi gerne have en observationsperiode efter rodbehandlingen, før vi tager stilling til om tanden kræver en krone.

Der er ikke to tænder der er helt ens. Der kan være næsten skjulte rodkanaler, der kan være sket forkalkning af rodkanalen, rødderne kan stritte i alle retninger, og der kan være små sidekanaler, vi ikke kan komme op i.

Det gør, at der desværre undertiden opstår komplikationer og problemer, enten under rodbehandlingen eller efterfølgende. I sådan en situation vil vi ofte anbefale en såkaldt rodresektion eller rodspidsoperation, hvor man via et snit i tandkødet går ind til rodspidsen, renser i området og lægger en fyldning på rodspidsen.

Smerter efter rodbehandling

En rodbehandling kan udføres helt uden smerter. Du har ingen smerter undervejs takket være bedøvelse. Dette er dog ikke ensbetydende med, at der ikke kan forekomme smerter og gener efterfølgende. Disse smerter bør dog være forbigående og skulle derfor forsvinde af sig selv inden for et par dage. Gør de ikke det, så skal du kontakte din tandlæge.

Rodbehandlinger er ret omfattende, hvorfor det ikke er unormalt at opleve ømhed, når bedøvelsen aftager. De efterfølgende smerter kan som regel holdes nede med smertestillende. Den mest almindelige årsag til, at der opstår smerter efter behandlingen er, at nerven er blevet påvirket. En undersøgelse vil dog være nødvendig for at finde den nøjagtige årsag. Når årsagen er identificeret, vil det være betydeligt lettere at indlede en effektiv behandling.

knækket tand behandling

Hvordan opstår en rodbetændelse

Rodbetændelse (eller mere konkret tandrodsbetændelse) vil opstå, når nerven i en tand er død efter et cariesangreb. Der opstår bakterier i hullet, der kan brede sig til tandens nerve og dermed skabe en betændelsestilstand. Det er i den forbindelse, at man taler om rodbetændelse.

Rodbetændelse kan give visse symptomer, men gør det ikke altid. Netop derfor kan det være svært at vurdere, om man rent faktisk har rodbetændelse.

Her er de mest almindelige tegn på rodbetændelse:

  • Farveændring på tand
  • Ømhed ved tygning og / eller synkning
  • Ømhed i tandkødet
  • Hævelse og ømhed under kæben
  • Dunkende smerter
  • Dårlig smag i munden

Oplever du noget af ovennævnte, bør du søge tandlæge med det samme. Tegnene kan også forekomme ved andre tandsygdomme, hvorfor det ikke er sikkert, at du rent faktisk har udviklet rodbetændelse, men det bør undersøges for en god ordens skyld.

Hvad end rodbetændelsen giver symptomer eller ej, så skal den behandles, inden betændelsen breder sig og skaber flere gener.

Da rigtig mange personer med rodbetændelse kun oplever milde eller ingen symptomer, er det vigtigt, at man tager til tandlæge regelmæssigt. Rodbetændelse kan nemlig forebygges, hvis der handles på bagvedliggende tandproblemer i tide. Ønsker du at vide mere om symptomerne på rodbetændelse, så kontakt os via telefon eller mail.

Hvad er en rodbehandling

Rodbetændelse (eller mere konkret tandrodsbetændelse) vil opstå, når nerven i en tand er død efter et cariesangreb. Der opstår bakterier i hullet, der kan brede sig til tandens nerve og dermed skabe en betændelsestilstand. Det er i den forbindelse, at man taler om rodbetændelse.

Rodbetændelse kan give visse symptomer, men gør det ikke altid. Netop derfor kan det være svært at vurdere, om man rent faktisk har rodbetændelse.

Her er de mest almindelige tegn på rodbetændelse:

  • Farveændring på tand
  • Ømhed ved tygning og / eller synkning
  • Ømhed i tandkødet
  • Hævelse og ømhed under kæben
  • Dunkende smerter
  • Dårlig smag i munden

Behandling af en allerede rodbehandlet tand

Behandling af en allerede rodbehandlet tand er et emne, der er relevant at tage op, da det kan blive nødvendigt at rodbehandle samme tand flere gange. Dette kan blive nødvendigt, hvis det viser sig, at ikke alle bakterierne i rodkanalen er blevet fjernet.

Opstår der rodbetændelse i en tidligere rodbehandlet tand, så er der flere forskellige muligheder. Der er naturligvis mulighed for at foretage en ny rodbehandling, men man kan også overveje at få trukket tanden ud. En mulighed er også at få foretaget en rodspidsoperation.

Din tandlæge vil kunne gøre dig klogere på fordelene og ulemperne ved disse behandlingsmuligheder. Behandlingsresultatet bør i øvrigt kontrolleres fra tid til anden for at sikre, at alt er, som det skal være.  

Findes der en alternativ behandling til rodbehandling?

Der findes desværre ingen gode alternativer til en rodbehandling. Det eneste egentlige alternativ er at trække tanden ud og erstatte den med et implantat. Er du ikke interesseret i dette alternativ, så vil en rodbehandling være nødvendig.

Har betændelsen bredt sig til rodspidsen, er det vigtigt, at man får rodbehandlet tanden så hurtigt som muligt. Såfremt tanden ikke rodbehandles i tide, vil tanden svækkes, og på et tidspunkt vil den blive mistet. Dette vil påvirke dit tandsæt og kan i øvrigt skabe forskydninger af dine tilbageværende tænder. Derfor kan det ikke anbefales at undlade rodbehandlingen, hvis tandlægen har anbefalet denne behandling. 

Hvad kan man gøre for at undgå en rodbehandling?

Ja, den er god nok; det er i mange tilfælde muligt at undgå en rodbehandling med forebyggelse.

En rodbehandling er som regel noget man gerne vil undgå, hvorfor du sandsynligvis er interesseret i at gøre dit ypperste for at undgå, at det er nødvendigt med en sådan behandling. Nedenfor vil du blive gjort meget klogere på, hvad du helt konkret kan gøre for at forebygge rodbetændelse.

  1. Prioritér de regelmæssige tandeftersyn og opdag huller i tænderne i tide – Det er ikke sikkert, at du nyder at gå til tandlæge, men det er en nødvendighed for at opretholde en god tandsundhed. Går du regelmæssigt til tandlæge, er det mere sandsynligt, at eventuelle huller i tænderne bliver opdaget i tide. Opdages hullerne rettidigt, vil det være muligt at handle på problemet, inden en rodbehandling kan blive nødvendig.
  2. Skab (eller bevar) en god mundhygiejne – En god mundhygiejne kan være med til at forebygge rigtig mange tandproblemer, inkl. rodbetændelse. Derfor er det ikke kun en god idé, men en decideret nødvendighed, at rense tænder og tandkød grundigt. Først og fremmest skal du sørge for at børste tænder morgen og aften a to minutter. Derudover er det anbefalelsesværdigt at bruge både tandtråd og mellemrumsbørster med jævne mellemrum.
  3. Ignorer aldrig tandsmerter – Sidst, men ikke mindst er det vigtigt, at du ikke ignorerer tandsmerter. Tandsmerter opstår af en årsag, og denne årsag skal findes og udbedres. Tandsmerter kan f.eks. opstå pga. huller i tænderne, og da huller i tænderne kan skabe behov for en rodbehandling på den lange bane, er det vigtigt at være opmærksom på dette. Oplever du tandsmerter uden for vores åbningstider, kan du kontakte tandlægevagten.

Finansiering af rodbehandlinger

Vi udfører rodbehandlinger til konkurrencedygtige priser, men vi har forståelse for, at ikke alle har mulighed for at betale fra egen lomme.

Prisen på en rodbehandling vil som bekendt afhænge af flere faktorer. For at have noget konkret at tage udgangspunkt i vil vi sørge for at udarbejde et uforpligtende tilbud på behandlingen med udgangspunkt i dine specifikke behov. Herefter kan du vurdere, om du kan afholde udgifterne selv, eller om du skal gøre brug af et eksternt finansieringstilbud.

Hos Tandlægerne i Parken tilbyder vi attraktiv finansiering af din tandbehandling – i samarbejde med en Sparxpres. Læs mere omkring finansiering af din rodbehandling her.

Fordele ved at få finansieret en rodbehandling gennem Tandlægerne i Parken og Sparxpres:

  1. Du kan udfylde og sende din ansøgning på få minutter online
  2. Du kan underskrive aftalen med NemID (sikker og nem løsning)
  3. Finansieringen er både rente- og gebyrfri
  4. Du kan til hver en tid indfri lånet uden ekstra omkostninger
  5. Der er fortrydelsesret
  6. De fleste bliver kreditgodkendt

Ønsker du at tage del i de mange fordele? Så ansøg i dag og få finansieret din kommende rodbehandling – på fordelagtig vis. Læs meget mere om muligheden her.

Kan jeg få tilskud til rodbehandlingen?

Ja, du har mulighed for at få tilskud til rodbehandlingen, hvis du er medlem af ”danmark”.

Du kan få tilskud, hvis du er medlem af enten gruppe 1, 2 eller 5. Hvor stort et tilskud du kan få, kan du undersøge nærmere ved at besøge sygeforsikring.dk eller ved at tage kontakt til ”danmark”.

Du bør i øvrigt undersøge, om din sundhedsforsikring kan bruges. Mange sundhedsforsikringer yder tilskud til tandbehandlinger, og rodbehandlinger er typisk ingen undtagelse. Vilkårene er ikke desto mindre forskellige fra forsikring til forsikring, hvorfor du er nødt til at dykke ned i betingelserne for at blive klogere på mulighederne.

I øvrigt er det hos flere forsikringsselskaber muligt at tegne en tandforsikring, der gør, at du kan få hjælp til tandlægeregningen. En sådan forsikring skal dog tegnes, inden behovet for en rodbehandling opstår, hvis man skal opnå tilskud. Du kan evt. tegne forsikringen til fremtidig brug, så fremtidige tandlægeregninger bliver mere overkommelige.

Skal vi hjælpe dig med at undersøge, om du kan opnå tilskud til din rodbehandling, så kontakt os.


Ofte stillede spørgsmål til behandling af knækket tand

… som du kan få svar på her

Vi vil meget gerne være din foretrukne tandlæge i København, og tilbyder alle vores patienter den højeste kvalitet, til lave priser.

Priserne for en rodbehandling afhænger af hvor mange kanaler, du skal have lavet. En fortand har f.eks. oftest kun én enkelt kanal, mens kindtænder har mellem to og fire. I forlængelse af det direkte beløb hører der et grundgebyr samt en overkommelig pris for hver mellemseance. Er du medlem af “danmark”, kan du få tilskud til behandlingerne.

Ved rodbehandlinger renser vi den centrale kanal i hver rod. Her fjerner vi det betændte væv. Kanalen bliver dernæst steriliseret og derefter cementeret med en gummiprop – en såkaldt guttapercha. Til sidst får din tand enten en plastfyldning eller en krone, alt efter hvor slemt påvirket tanden har været.

Dine tænder bør blive rodbehandlet, når du har et hul i din tand, hvor der er gået betændelse i nerven eller kæbeknoglen. Du bør også blive behandlet, hvis du har en tand, der tidligere har fået en stor fyldning, hvorefter nerven er død pga. stor skade. Det samme gælder en traumetand, der tidligere har været udsat for brud eller slag, kan nerven også have taget så meget skade, at den senere dør.

Vi har stor erfaring i at behandle patienter med tandlægeskræk. Vi tager os altid ekstra god tid, og gør tingene i dit tempo. Under behandlingen informerer vi dig hele tiden om hvad der sker, og vi gør det helt i dit tempo. Når du besøger os, kan du være helt sikker på, at vi vil gøre alt hvad der står i vores magt for, at du får en så god oplevelse som muligt. Vil du høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig af med din tandlægeskræk, så kontakt os endelig for en gratis og uforpligtende snak over telefonen.

Tandlægeskræk

… har vi et særlig fokus på

Vi ved hvor slemt det kan være, at lide af tandlægeskræk (odontofobi). Derfor er alt vores personale særligt oplært i, hvordan de skal håndtere patienter med tandlægeskræk, således at behandlingen bliver så god som mulig, for dig som patient hos os.

Hvis du giver os lov, vil vi rigtig gerne vise dig, at det er muligt, at få din tandlægeskræk til helt at forsvinde, ved blot nogle få behandlinger.

Finansiering

… helt uden ekstra gebyr

Hos din tandlæge Østerbro og vores 2 andre klinikker, tilbyder vi rente og afdragsfri finansiering på vores behandlinger. Der skal nemlig altid være råd til at man kan få lavet den rette behandling for ens tænder, så økonomien skal ikke være en hindring.

Du er sikret den bedste behandling

… da vi samarbejder med de bedste

Vi vil meget gerne være din foretrukne tandlæge i København, og tilbyder alle vores patienter den højeste kvalitet, til lave priser. Vi har stor erfaring i at behandle patienter med tandlægeskræk, og gør tingene i dit tempo, så du er med hele vejen under behandlingen.

Studierabat

… på 15% til studerende

Vi ved, at det for nogle kan være en stor udgift at få lavet tandbehandlinger – særligt for studerende. Derfor giver vi 15 % i studierabat på alle frie ydelser. Det er vigtigt at få tjekket sine tænder regelmæssigt, også som studerenede. Derfor giver vi en håndsrækning rent økonomisk, så det er muligt for alle at få råd til regelmæssige tandbehandlinger.

Dine tænder skal holde hele livet, og derfor er det vigtigt at have fokus på tandpleje hver dag. På den måde sikrer du også, at dine problemer med tænderne ikke vokser sig store, når de hele tiden bliver passet.