Forebyg huller og skader på dine tænder

Tandrensning

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger
Tandbro - Tandlæge København

Tandrensning

En god mundhygiejne kommer ikke af sig selv. Det kræver som minimum regelmæssig tandbørstning og brug af tandtråd. Derudover bør man fra tid til anden få udført en tandrensning. Dette sker i forbindelse med dit rutinemæssige tandlægebesøg. Den regelmæssige tandrensning er som udgangspunkt obligatorisk, hvad enten man har sunde og raske tænder, eller om man kæmper med en tandsygdom.

Idéen med at foretage en tandrensning er at fjerne misfarvninger, tandsten og plak med henblik på at forebygge tandsygdomme og andre tandproblemer. Skal vi hjælpe dig med at bevare en god mundhygiejne, så book tid til en grundig tandrensning. Det vil dine tænder helt sikkert takke dig for.

Hvordan foregår en tandrensning?

Under en tandrensning vil tandlægen eller tandplejeren skånsomt sørge for, at bløde belægninger i form af plak og hårde belægninger i form af tandsten bliver fjernet. Da overfladen på tænderne bliver glatte og rene, vil det fremadrettet blive lettere at holde munden fri for bakterier. I forlængelse af rensningen vil der blive foretaget en afpudsning af tænderne. Formålet med denne afpudsning er at fjerne misfarvninger på tænderne. I samme ombæring vil vi kigge efter tegn på tandkødsbetændelse og parodontose, som der naturligvis bør handles på, hvis uheldet er ude.

En tandrensning tager hverken lang tid, gør ondt eller bør frygtes af andre grunde. Rent økonomisk er det i øvrigt en meget beskeden investering.

Hold tænderne rene og bevar en god mundhygiejne

Det er ikke raketvidenskab at holde tænderne og tandkødet rent. Du er ikke desto mindre nødt til at indarbejde nogle sunde vaner, så du kan reducere risikoen for tandkødsbetændelse, parodontose, huller i tænderne m.v. Bakterier vil helt naturligt opstå, men kan og bør fjernes ved brug af tandbørste og tandtråd. Derudover bør der følges op med en regelmæssig tandrensning, som kan fjerne de bakterier, som ikke kan fjernes med midler som tandbørste og tandtråd.

Du kan gøre følgende for at opretholde en sund mundhygiejne:

  • Børst tænder to gange om dagen
  • Supplér tandbørstningen med brug af tandtråd
  • Gå til tandlæge med jævne mellemrum
  • Søg tandlæge ved smerter og gener

Din tandlæge vil kunne give dig yderligere gode råd omkring pleje af tænder og tandkød.

Hvor ofte bør man få foretaget en tandrensning?

Der er ingen regler for, hvor ofte man skal have foretaget en tandrensning. Det er derimod noget, som vurderes individuelt. Er du tilstrækkelig flittig til at passe og pleje dine tænder og tandkød, så vil du som udgangspunkt kunne nøjes med at få renset tænder en gang om året hos tandlægen. Lider du af tandkødsbetændelse, som er forårsaget af dårlig mundhygiejne, så vil du skulle besøge tandlægen noget hyppigere.

Da man kan forebygge mange tandsygdomme og tandproblemer med en tandrensning, er det sund fornuft at følge tandlægens anvisninger og anbefalinger vedr. hyppighed.

Hvad koster professionel tandrens hos tandlægen?

Hos Tandlægerne i Parken giver vi dig altid et godt økonomisk overblik, uanset om du skal have foretaget en tandrensning eller en rodbehandling. Drejer det sig blot om en tandrensning, så kan du finde den aktuelle pris via vores offentlige prisliste. Hos os kan man få en grundig tandrens uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller pris. Den mulighed bør du benytte dig af, hvis du gerne vil bevare dine flotte og sunde tænder i mange år endnu.

Hvilke tandsygdomme og tandproblemer kan man forebygge med tandrensning?

Muligheden for at forebygge smertefulde og omkostningsrige tandsygdomme og tandproblemer bør vække enhver persons interesse. Når uheldet først er ude, og man har pådraget sig en tandsygdom af den ene eller anden art, så er man nødt til at komme i en eller anden form for behandling, hvilket både kan være smertefuldt og dyrt. Er du ikke interesseret i dette, så bør du benytte dig af muligheden for at få foretaget en prof. tandrensning.

At forebygge tandproblemer er som udgangspunkt ikke raketvidenskab. Realiteten er i hvert fald den, at langt de fleste problemer kan forebygges med god mundhygiejne. Vi har tidligere været inde på, at man bl.a. skal huske at børste tænder to gange om dagen, og at det er en god idé at bruge tandtråd. Dette kan man så supplere med tandrensning, hvor overskydende belægninger og plak bliver fjernet. Det er svært at fjerne plak og hårde belægninger selv, hvorfor man bør lade en tandlæge klare dette.

En tandrensning – og øvrig sund mundhygiejne – kan være med til at forebygge rigtig mange problemer. Det gælder bl.a. følgende:

Derudover vil du med sund mundhygiejne kunne skabe øget velvære og bedre ånde. Dårlig ånde opstår typisk som konsekvens af dårlig hygiejne, hvorfor det er værd at bruge ressourcer på dette.

Få glæde af smertefri tandrensning

Vi tilbyder 100 % smertefri tandrensning. Du kan dermed trygt komme forbi klinikken til den planlagte behandling uden at skulle være bange for at gå herfra med mange smerter og en dårlig oplevelse rigere.

Har du hidtil ikke gjort brug af dette tiltag, da du lider af tandlægeskræk, så skal du være bekendt med, at vi er specialister i at behandle patienter, som lider under dette. Har du brug for at vide nøjagtigt, hvordan en tandrensning udføres step-by-step, så sætter vi dig gerne ind i dette. Du er i samme ombæring velkommen til at stille spørgsmål. Vi vil gøre vores ypperste for at imødekomme dine individuelle behov.

En udvidet tandrensning kan blive nødvendig

Som udgangspunkt vil det være tilstrækkeligt at udføre en alm. tandrensning, hvor der er fokus på at fjerne plak og hårde belægninger. Er der tegn på begyndende paradentose, kan en udvidet tandrensning blive bragt i spil. Her vil der ikke kun blive fjernet plak og tandsten, men også være fokus på misfarvninger i pochen og på tandkronerne. I visse tilfælde vil det også være ideelt med en tandrodsrensning.

Er der ingen tegn på uregelmæssigheder, så vil man holde sig til den traditionelle tandrensning, som gerne skal udføres én gang om året, medmindre andet er aftalt. Om du har behov for det ene eller andet vil blive klarlagt med udgangspunkt i en kort undersøgelse. Er det ved at være tid til den årlige tandrensning, så kan du bestille tid med det samme. Dette klares nemt med online booking.


Ofte stillede spørgsmål til tandrensning

… som du kan få svar på her

Vi vil meget gerne være din foretrukne tandlæge i København, og tilbyder alle vores patienter den højeste kvalitet, til lave priser.

Fordelen ved en tandrensning er, at du får fjernet plak og tandsten, så du forebygger eventuel tandkødsbetændelse. Tandrensning er en vital del af at holde din mund ren og sund. Det spiller også en vigtig rolle i at holde resten af din krop sund og forebygger sygdomme som hjertesygdomme, demens eller diabetes.

Prisen på en tandrensning afhænger bl.a af, om der er tale om en almindelig eller udvidet tandrensning. Desuden kan medlemmer af sygeforsikringen “danmark” også få tilskud til behandlinger. Du kan se oversigt over priserne på vores prisliste.

Vi anbefaler, at du hver 6. måned får foretaget en tandrensning. Dette skyldes, at tandsten, der bliver dannet, kan risikere at beskadige dit tandkød. Hvis tandsten ikke bliver fjernet med jævne mellemrum kan det på sigt også gå ud over din tand.

Det er rigtig nemt at skifte til os som din nye foretrukne tandlæge. Du kan enten gøre det online, ved at bestille en tid, eller ringe til os i telefonen og fortælle os at du gerne vil skifte over til os. Vi indhenter automatisk dine gamle journaler, røntgenbilleder og lignende fra din gamle tandlæge, og klarer hele skiftet for dig.

Tandlægeskræk

… har vi et særlig fokus på

Vi ved hvor slemt det kan være, at lide af tandlægeskræk (odontofobi). Derfor er alt vores personale særligt oplært i, hvordan de skal håndtere patienter med tandlægeskræk, således at behandlingen bliver så god som mulig, for dig som patient hos os.

Hvis du giver os lov, vil vi rigtig gerne vise dig, at det er muligt, at få din tandlægeskræk til helt at forsvinde, ved blot nogle få behandlinger.

Finansiering

… helt uden ekstra gebyr

Hos din tandlæge Østerbro og vores 2 andre klinikker, tilbyder vi rente og afdragsfri finansiering på vores behandlinger. Der skal nemlig altid være råd til at man kan få lavet den rette behandling for ens tænder, så økonomien skal ikke være en hindring.

Tandlæge København

Du er sikre den bedste behandling

… da vi samarbejder med de bedste

Vi vil meget gerne være din foretrukne tandlæge i København, og tilbyder alle vores patienter den højeste kvalitet, til lave priser. Vi har stor erfaring i at behandle patienter med tandlægeskræk, og gør tingene i dit tempo, så du er med hele vejen under behandlingen.

Studierabat

… på 15% til studerende

Vi ved, at det for nogle kan være en stor udgift at få lavet tandbehandlinger – særligt for studerende. Derfor giver vi 15 % i studierabat på alle frie ydelser. Det er vigtigt at få tjekket sine tænder regelmæssigt, også som studerenede. Derfor giver vi en håndsrækning rent økonomisk, så det er muligt for alle at få råd til regelmæssige tandbehandlinger.

Dine tænder skal holde hele livet, og derfor er det vigtigt at have fokus på tandpleje hver dag. På den måde sikrer du også, at dine problemer med tænderne ikke vokser sig store, når de hele tiden bliver passet.