I klinikken benytter vi fortrinsvis plastfyldninger ved  udskiftning af dårlige fyldninger og ved nye huller.

Plast opfylder nuværende krav til både styrke og æstetik. I dag anvender vi stort set kun sølvamalgam, hvis det er meget vanskeligt at tørlægge.

Plast findes i flere farver så vi kan som regel finde en farve, der passer ind i dit tandsæt.mEfter at tanden er boret ren, ætser vi emaljen med en svag syre for at gøre overfladen ru, så plasten sidder godt fast på tanden. Derefter forbehandler vi tandbenet med bestemte væsker som giver en kemisk binding til tandbenet.

Til sidst anbringes plasten, og den hærdes med blåt lys hvorefter overskud fjernes, og fyldningen pudses op. En plastfyldning holder normalt i mange år, men der er mange individuelle forhold, der gør det svært at sige, om det er 5, 10 eller 15 år.

Et alternativ til plastfyldningerne er kroner af porcelæn eller guld. Disse har betydelig større holdbarhed end plastfyldninger, og porcelænet kan kosmetisk laves mere naturtro end plast. Vi kommer desværre ikke uden om, at disse kroner også er en del dyrere end plastfyldninger og tager længere tid at få fremstillet.

Hvad koster en tandfyldning?

Selvom prisen ikke bør være afgørende for, hvorvidt man får udført behandlingen eller ej, så kan det være rart at vide, hvad en tandfyldning koster. I den anledning henviser vi til vores prisoversigt, hvor alle vores priser på plastfyldninger er at finde. Ud fra denne oversigt vil du erfare, at prisen først og fremmest afhænger af, om det drejer sig om en fortand, en lille kindtand eller en stor kindtand. Dernæst har antallet af flader også noget at sige i forhold til kompleksiteten og derved prisen. Ud fra oversigten vil du også blive gjort bekendt med, at prisforskellen på henholdsvis kroner og tandfyldninger er stor.

Et presset budget bør ikke være en hindring for at få lavet en tandfyldning. En sådan behandling kan naturligvis finansieres, såfremt der ikke er mulighed for at betale kontant. Læs alt om finansiering af tandbehandlinger her.

Ofte stillede spørgsmål

Q: Hvilke materialer anvender I til fyldninger?
A: Vi benytter fortrinsvis plastfyldninger til både fyldning af nye og til udskiftning af dårlige fyldninger. Vores plastfyldninger kommer i mange forskellige farver, så du får en farve, der matcher med dit tandsæt. Dermed beholder du det naturlige look. Hvis det er meget besværligt at tørlægge, benytter vi næsten udelukkende sølvamalgam.

Q: Hvad koster en fyldning?
A: Prisen for en fylding afhænger af, hvilken tand det drejer sig om, og hvor mange flader, der skal behandles. Medlemmer af “danmark” får naturligvis tilskud. Du kan i vores prisoversigt se de nærmere detaljer.

Q: Hvordan laves en fyldning?
A: En tandfyldning foregår normalt således: Først bores tanden ren. Bagefter ætses emaljen med en mild syre for at få en ru overflade på tanden. Dernæst forbehandles tandbenet med bestemte væsker, som danner en kemisk binding med tandbenet. i næste trin anbringes plasten og hærdes med blåt lys. Til sidst fjernes overskud, og fyldningen pudses op for at danne et pænt og naturligt resultat.

Bliv ringet op

    Dit navn

    Dit telefon nr.