sikker behandling i fuld narkose

Fuld narkose hos tandlægen

Åbningstider
Mandag - Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 15:00
Lørdag 08:00 - 14:00
Kontakt

Behandling i fuld narkose

Der er mange mennesker, der lider af tandlægeskræk – også kaldet odontofobi – hvilket afholder dem fra at tage til tandlægen, når de oplever tandproblemer. Når man lider af angst i forhold til tandlægebesøg kan det betyde at der, over tid, kommer rigtig mange tandproblemer og derfor kan en behandling under narkose komme på tale. Hos Tandlægerne i Parken, kan vi hjælpe dig til en god og tryg behandling i fuld narkose.

Tandbehandling under fuld narkose plejer at blive brugt til patienter med stor tandlægeskræk, da du i fuld narkose vil gennemgå en 100 procent smertefri behandling. Derudover “sover du”, når du er i fuld narkose, hvilket betyder, du ikke bemærker behandlingen, når den er undervejs. Du vil derfor blive mødt med stor forsigtighed og i et tempo, der passer dig, når du bliver behandlet hos Tandlægerne i Parken. Læs om vores kyndige medarbejdere, så du kan blive klogere på, hvem der kan behandle dig.

Selvom tandbehandling under fuld narkose er en god løsning for personer med tandlægeskræk, så benytter vi os kun af det som en sidste udvej. Det gør vi, da det er en meget omkostningsfuld løsning for dig i forhold til konventionel behandling i lokal bedøvelse. Derudover har vi god erfaring med at behandle personer med selv slem tandlægeskræk i lokal bedøvelse, da vi er eksperter på området.

gode tandvaner københavn

Fuld narkose er ikke muligt for alle

Det er ikke alle, der kan modtage tandbehandling i fuld narkose. Det kan blandt andet være patienter, der er svært overvægtige, eller patienter der tager medicin på grund af en alvorlig sygdom. Narkoselægen beslutter, hvem der kan komme i fuld narkose på baggrund af et sundhedsskema, du udfylder inden konsultationen.

Processen for fuld narkose hos tandlægen

Processen ved tandbehandling i fuld narkose er med til at sikre dig en god behandling, hvor du ikke skal tænke for meget på din tandlægeskræk. Processen består af tre faser, der alle bidrager til en god oplevelse med tandbehandling hos os:

  • Konsultationer
  • Selve behandlingen
  • Efterfølgende kontrol

Konsultationer om behandling i fuld narkose

Når du har tandlægeskræk, er det vigtigt, at du føler dig tilpas i situationen, når du skal behandles – uanset om det er i fuld narkose eller ej. Derfor benytter vi os af konsultationer før behandling, så du ikke bare bliver kastet i en tandlægestol uden at vide, hvad der kommer til at foregå.

Vi vil først gennemgå dine tænder for at finde frem til problemet bag dine tandsmerter. Derefter vil vi gennemgå de forskellige løsningsforslag og komme frem til en decideret behandlingsplan.

Harmløs gennemgang af dine tænder

Når du kommer ind til den første konsultation hos din tandlæge, vil vi gå dine tænder igennem, og her kan vi komme langt med blot et spejl. I nogle tilfælde er det nødvendigt med et røntgenbillede af dine tænder, tandrødder og kæbe. Vi kan tage røntgenbilleder med maskiner, der ikke skal ind i munden, så det er så trygt for dig som muligt. 

Vi giver flere løsningsforslag

Når vi har fundet dit tandproblem, vil der ofte være mere end ét løsningsforslag, og vi vil sammen med dig finde frem til den bedste behandlingsmåde, der opfylder dine ønsker og dit behov. På den måde vil dine forventninger stemme overens med resultatet.

Sammen gennemgår vi behandlingsplanen

Når vi har fundet en løsning, som du er tilfreds med, vil din tandlæge lave en behandlingsplan. Heri vil du også kunne finde en pris på din tandbehandling. Hvis du skal have foretaget en større behandling, vil vi – sammen med dig – gennemgå behandlingsplanen en ekstra gang før behandlingen, så du føler dig så sikker som muligt. Hvis du har spørgsmål, kan du få svar på dem under konsultationen.

En god behandling hele vejen

Fordi du er i fuld narkose – og vi ikke kan komme i kontakt med dig under tandbehandlingen – er det vigtigt, at tandlægen kender til dine ønsker og behov inden. Der kan nemlig ske afvigelser fra behandlingsplanen, som betyder, at tandlægen skal lave ændringer under din behandling. For at kunne træffe det rigtige valg på dine vegne, imens du er i fuld narkose, er det altså vigtigt, at du og din tandlæge har gennemgået planen nøje – og det kan I til en konsultation. Du kan kontakte os og bestille tid her.

Behandling under narkose

Under selve tandbehandlingen vil der være en narkoselæge til stede, der står for at lægge dig i fuld narkose. Derudover vil din tandlæge selvfølgelig være til stede til at udføre behandlingen af dine tænder. Du kan læse om vores typiske behandlinger her.

Hvordan fungerer fuld narkose?

Har du før prøvet at være i fuld narkose på  grund af en operation på hospitalet eller lignende? Så behøver du ikke være nervøs for at komme i fuld narkose hos tandlægen – det fungerer nemlig på præcis samme måde.

Der vil være en narkoselæge til stede under hele behandlingen, som sørger for at tage målinger af dig. På den måde vil du altid være i trygge hænder. Narkosen vil have fuld effekt efter cirka en halv time, hvorefter du er helt bedøvet, og så kan din tandlæge starte behandlingen.

Smertefri tandbehandling

Når du er i narkose vil du få en smertefri behandling, men der kan godt forekomme smerter, når behandlingen er færdig, og du kommer ud af narkosen – det afhænger af, hvad du bliver behandlet for. Tandlægen vil dog give bedøvelse til de områder, hvor der kan forekomme smerte, så smerterne er så små som mulige, når du vågner fra narkosen.

Efter du er vågnet fra narkosen, kan du godt føle dig utilpas, men det plejer at fortage sig, efter du har spist. Du kan med fordel tage noget smertestillende, når du kommer hjem fra tandlægen, så du ikke vil føle en alt for stor smerte, idet bedøvelsen fortager sig. Det er ikke unormalt, hvis du ikke kan huske tiden omkring narkosen, føler dig meget træt og har svært ved at sætte ord på dine tanker, når du kommer hjem. 

Efterfølgende kontrol

Når du har fået tandbehandling i fuld narkose, skal du også til kontrol kort tid efter behandlingen. Tandlægen skal nemlig være sikker på, at du har det godt efter narkosen. I forbindelse med dit behandlingsforløb kan der være nogle små ændringer, justeringer eller lignende ved din behandling, som din tandlæge hurtigt kan fikse. 

Hvis du skal have lavet kroner eller andet lignende arbejde, der bliver udført af en tandtekniker, er det som regel først klar til at blive limet på, når du kommer til kontrol. Du kan se vores priser for behandlinger her.

Bliv mere tryg ved dine tandlægebesøg

De fleste af vores patienter med tandlægeskræk føler sig allerede mere trygge ved sin tandlæge efter første behandling. Dette er med til at skabe en bedre tandsundhed ved patienter, og du kan derfor få det lettere ved at gå til tandlæge allerede efter første gang, du møder os. Uanset om du har tandlægeskræk eller ej, er Tandlægerne i Parken klar til at hjælpe dig.

Tandlægeskræk

… har vi et særlig fokus på

Vi ved hvor slemt det kan være, at lide af tandlægeskræk (odontofobi). Derfor er alt vores personale særligt oplært i, hvordan de skal håndtere patienter med tandlægeskræk, således at behandlingen bliver så god som mulig, for dig som patient hos os.

Hvis du giver os lov, vil vi rigtig gerne vise dig, at det er muligt, at få din tandlægeskræk til helt at forsvinde, ved blot nogle få behandlinger.

Finansiering

… helt uden ekstra gebyr

Hos din tandlæge Østerbro og vores 2 andre klinikker, tilbyder vi rente og afdragsfri finansiering på vores behandlinger. Der skal nemlig altid være råd til at man kan få lavet den rette behandling for ens tænder, så økonomien skal ikke være en hindring.

tandlæge københavn