Så er du ikke alene. Rigtig mange danskere lige nemlig af oprigtig tandlægeskræk, og faktisk ligger det på anden pladsen over det mest kendte fobier, kun slået af højdeskræk. Vi har alle forskellige smertegrænser og fortrolighed ved det at gå til tandlæge. Derfor er det vores mål at give dig den størst mulige smertelindring, imens du behandles, så du finder tryghed ved at besøge os, fremfor angst. Vi har stor succes og erfaring med at tage os af patienter med tandlægeskræk. Du bestemmer helt selv, hvor hurtigt, vi skal gå frem. Ved første besøg vil du kun få lavet undersøgelse og eventuelt taget et par røntgenbilleder. Hvis du kommer med smerter, tager vi os naturligvis af det. Du vil gå hjem med et overslag på, hvad behandlingen vil beløbe sig til, og vi har sammen planlagt, hvordan tingene skal gribes an.

Hjælp og gode råd til dig med tandlægeskræk

Hvad end du er barn eller voksen, så er det helt naturligt og meget normalt at lide af tandlægeskræk. Men heldigvis findes der faktisk tandlæger med speciale i tandlægeskræk, heriblandt os. For at hjælpe dig selv bedst muligt på vej mod et godt tandlægebesøg er der nogle ting, du kan gøre inden, du skal afsted. Du skal vælge en tandlæge, du føler dig tryg ved og har tillid til – og det bliver ofte hjulpet godt på vej ved, at du får en tandlæge anbefalet af fx venner og familie, som du stoler på. Derudover skal du forberede dig på tandlægebesøget ved at møde frisk og veludhvilet op og helst skaffe dig en formiddagstid, så du ikke går og er nervøs hele dagen. Ofte hjælper det også at medbringe en ven eller et familiemedlem, som kan støtte dig. Selvom du aller mest har lyst til at blive helt væk, så er det vigtigt du får regelmæssige konsultationer, så du kommer ind i en god rytme uden for lang tid imellem. Få derudover altid din tandlæge til at forklare dig i detaljer, hvad der skal foregå, så der ikke opstår ting, der kan overraske dig negativt. Yderligere kan du snakke med din tandlæge om at få så smertefri en behandling som muligt.

Tandlægeskræk Østerbro

Bor du på Østerbro, eller Nørrebro eller bare i København for den sags skyld, så er der altså håb forude for dig, der har tandlægeskræk. Her lytter vi til dig og gør alt for at sikre os, at det bliver en god oplevelse for dig, at være kunde hos os. Vi tager os god tid til at snakke med dig om din angst, og vi gør ikke noget uden at have vendt det med dig først. Ved du, at du har en større tandoperation i sigte, så tag en god snak med os inden operationen, så du kan blive helt tryg ved situationen og stoler på, at vi nænsomt tager hånd om dig. Kontakt os i dag på 35 38 51 86, hvis du vil vide mere om, hvorfor vi har speciale i tandlægeskræk.

Kan man blive helbredt for tandlægeskræk?

At blive helbredt for tandlægeskræk er ofte lettere sagt end gjort. Det er ikke mindst svært, hvis man i årevis har levet med den opfattelse, at en tandklinik er et ubehageligt sted at opholde sig, og at tandlæger er skræmmende. Der er dog som regel gode muligheder for at ændre denne opfattelse med henblik på at skabe et bedre forhold til dét at gå til tandlæge. Uanset alder og helbred er man nødt til at gå til tandlæge fra tid til anden, hvorfor det er kritisk, hvis en fobi forhindrer en i at komme afsted. Det findes der heldigvis råd for.

Der findes rigtig mange måder, hvorpå man kan arbejde med at reducere (eller helt at helbrede) tandlægeskræk. Hvordan du skal arbejde med det afhænger af, hvor hårdt du er plaget, og hvilke bagvedliggende faktorer der er til stede. Der er f.eks. stor forskel på, hvorfor man har pådraget sig denne fobi. Foruden at besøge en tandklinik med speciale i behandling af klienter med tandlægeskræk, så kan der være god idé i at opsøge en psykolog. En psykolog kan typisk gøre dig klogere på, hvorfor du er så bange for at besøge tandlægen og vil desuden kunne give dig nogle redskaber til at kvitte denne skræk.

Tandlægeskræk København

København huser rigtig mange mennesker – såvel børn som voksne – med tandlægeskræk. Disse mennesker har brug for at blive behandlet af tandlæger, som forstår sig på denne fobi, og som tager hensyn. Det er netop her, at Tandklinikken Østerbro kommer ind i billedet. Lige siden tandklinikkens grundlæggelse har vi nemlig behandlet rigtig mange mennesker med forskellige behov, smertegrænser m.v. – inkl. folk med svær angst for at gå til tandlæge.

Tandlægeskræk København er efterhånden et udbredt fænomen, da mange københavnere lider af tandlægeskræk og derfor har brug for kompetent behandling. Ved bestilling af en tid opfordrer vi dig til at oplyse, at du har denne fobi, såfremt det skulle være tilfældet. Med denne info in mente har vi mulighed for at skabe tid og plads til en tryg behandling. Vi bestræber os på at sætte dig grundigt ind i, hvad der skal ske, ligesom vi gerne svarer på spørgsmål undervejs. Leder du derfor efter en tandlæge i København med specialviden inden for tandlægeskræk, så tøv ikke med at tage kontakt til os.

Hvorfor lider jeg af denne fobi?

Årsagerne til tandlægeskræk / tandlægefobi kan være rigtig mange. Derfor er det ikke muligt at nævne én årsag, der passer på alle. Nogle årsager er dog mere hyppige end andre. Denne fobi er ikke arvelig, men hvad er så grunden til, at du har udviklet tandlægeskræk? Den tvivl vil vi gerne hjælpe dig med at stille.
Ingen bliver født med tandlægeskræk, men har man bare én gang haft en dårlig oplevelse hos tandlægen, så kan man risikere at være plaget af fobien resten af livet. Selvom dårlige oplevelser sjældent gentager sig, så kan man godt blive så påvirket af én oplevelse, at man ikke kan få den ud af hovedet igen. Frygten kan være så stor, at den berørte helt konsekvent undgår såvel tandbehandlinger som tandeftersyn. Dette kan på sigt få store konsekvenser for tænderne, tandkødet og mundhygiejnen. Rigtig mange mennesker med tandlægeskræk har haft en dårlig oplevelse i barndommen, men fobien kan også opstå senere i livet.

En anden hyppig årsag er, at man har hørt en eller flere skrækhistorier. Måske har man hørt om en, der har fået revet samtlige tænder ud eller er besvimet under en tandbehandling. Mange af disse historier kan med rette betragtes som vandrehistorier, hvorfor man ikke bør lægge noget i det. Desværre kan sådanne historier i visse tilfælde gøre så stort et indtryk, at det får mentale konsekvenser. Er man meget sensitiv, vil man være mere tilbøjelig til at blive påvirket af disse historier, hvorfor psyken også spiller ind som en vigtig faktor. En svækket psyke vil klart fremme risikoen for at udvikle tandlægeskræk.

Tandlægeskræk kan også opstå, hvis man lider af dårlig selvtillid, fordi man f.eks. er mindre glad for sine tænder. Selvom man i sådan en situation burde få gjort noget ved problemet, så kan man godt føle sig så flov, at man helt undgår tandlægen. Her på klinikken er vi alt andet end dømmende, hvorfor du kan være helt tryg i vores selskab. Alle klienter bliver behandlet lige – med stor respekt og hensynstagen.

Ofte stillede spørgsmål

Q: Har I erfaring med at behandle patienter med tandlægeskræk?
A: Hos Tandklinikken Østerbro ved vi hvor skræmmende et besøg til tandlægen kan være for mange. Vi har speciale i tandlægeskræk, hvorfor vi går meget op i at gøre dit eller dit barns tandlægebesøg til en tryg oplevelse. Det betyder, at det hele foregår i jeres tempo og på jeres præmisser. Vi står klar til at tage en venlig snak og hjælpe dig godt igennem besøget.

Q: Hvordan kan I hjælpe med tandlægeskræk?
A: Vi er specialister i at behandle personer med tandlægeskræk. Hos os gør vi alt for at hjælpe dig med din angst. Vi tager den nødvendige tid, du har brug for, så du kan stille alle spørgsmål. Har du en kommende større operation, er du velkommen til at kontakte os og få en god betryggende snak. Ring på 69 89 69 80.

Q: Hvordan ser et forløb for én med tandlægeskræk ud hos jer?
A: Vi anbefaler, at du bestiller en tid ved formiddagstid. Mød frisk og udhvilet op, så du ikke går og er nervøs hele dagen. Dernæst forklarer vi dig i detaljer, hvad der skal foregå, så ubehagelige overraskelser undgås. Ønsker du en behandling uden smerter, er vi åbne for at gøre det så smertefrit som muligt.

Bliv ringet op

    Dit navn

    Dit telefon nr.