FYLDNINGER

I klinikken benytter vi fortrinsvis plastfyldninger ved  udskiftning af dårlige fyldninger og ved nye huller.

Plast opfylder nuværende krav til både styrke og æstetik. I dag anvender vi stort set kun sølvamalgam, hvis det er meget vanskeligt at tørlægge.

Plast findes i flere farver så vi kan som regel finde en farve, der passer ind i dit tandsæt.mEfter at tanden er boret ren, ætser vi emaljen med en svag syre for at gøre overfladen ru, så plasten sidder godt fast på tanden. Derefter forbehandler vi tandbenet med bestemte væsker som giver en kemisk binding til tandbenet.

Til sidst anbringes plasten, og den hærdes med blåt lys hvorefter overskud fjernes, og fyldningen pudses op. En plastfyldning holder normalt i mange år, men der er mange individuelle forhold, der gør det svært at sige, om det er 5, 10 eller 15 år.

Et alternativ til plastfyldningerne er kroner af porcelæn eller guld. Disse har betydelig større holdbarhed end plastfyldninger, og porcelænet kan kosmetisk laves mere naturtro end plast. Vi kommer desværre ikke uden om, at disse kroner også er en del dyrere end plastfyldninger og tager længere tid at få fremstillet.

Bestil tid hos os med det samme