TANDRENSNING

Fem-stjernet bedømmelserGoogle anmeldelser

Fem-stjernet bedømmelserFacebook anmeldelser

Fem-stjernet bedømmelserTrustPilot logo

Mange mennesker ser munden som adskilt fra resten af deres krop.
I virkeligheden er det hele forbundet og problemer i munden kan forårsage eller endda virke som indikator for sygdom i andre dele af din krop. Tandrensning er en væsentlig del af at holde din mund og resten af din krop sygdomsfri.

Vi har brug for tandrensning af to grunde:

  • For at forhindre sygdomme i resten af kroppen som hjertesygdomme, demens eller diabetes.
  • For at forhindre tab af tænder.

Munden er et område der er helt særligt i forhold til resten af kroppen. Dette unikke miljø kræver særlig pleje og renholdelse. Der findes mere end 700 typer bakterier i munden – og med så stor variation kan det ikke undgås, at der både er helte og skurke imellem. De mundbakterier, vi opfatter som ’dårlige’ bakterier er hele tiden til stede, også i sunde munde.

Tandsten

Langt de fleste voksne mennesker danner tandsten. Tandsten er kalk fra spyttet der sammen med plak dvs. belægningen på tænderne omdannes til tandsten. Hvis tandsten ikke bliver fjernet regelmæssigt, bliver tandkødet irriteret og bløder (tandkødsbetændelse). Derfor er det vigtigt med en grundig tandrensning regelmæssigt. Tandsten sidder typisk især på forsiden af overkæbekindtænderne og bag underkæbefortænderne og mærkes med tungen som en ru overflade. Tandsten findes også ved parodontose i tandkødslommerne. Under tandsten kan der ikke udvikles caries, men ulemperne ved at lade tandsten sidde på dine tænder er større end fordelen ved ikke at kunne få et hul det pågældende sted.

Årsagen til at tandsten skal fjernes, er fordi din krop ser det som en trussel. Som med enhver anden trussel eller en infektion, sender din krop besked til immunsystemet for at bekæmpe infektionen. Der er altid en kamp i munden, og krigen er aldrig forbi. Tænderens renhed styrer spillereglerne for, at holde tingene i skak.

Interval mellem tandrensninger

Vi anbefaler tandrensning hvert halve år for næsten alle vores patienter. Den tandsten som samles på mere end 6 måneder vil oftest medføre skade på tandkød og dernæst knoglen omkring tanden. Overhold derfor dit interval mellem tandrensninger, så du kan holde dine tænder sunde i mange år fremover.

Er en tandrensning forbundet med smerter?

Det korte svar er som følger; det er individuelt.
Som udgangspunkt er en tandrensning en smertefri affære. Dog kan man risikere at opleve smerter og ømhed både under og efter behandlingen. At opleve ømhed efter endt behandling er ikke usædvanligt, idet dine tænder og tandkød bliver udsat for belastning under en sådan behandling. Der er som hovedregel kun grund til bekymring, hvis smerterne er vedvarende og måske endda intensiveres. Skulle det ske, bør du rette henvendelse til tandlægen.

Der er op til flere logiske forklaringer på, hvorfor nogen oplever smerter og ømhed, mens andre opnår en 100 % smertefri behandling. Det skyldes langt hen ad vejen, at der er forskel på tænder og deres følsomhed, ligesom det er meget forskelligt, hvor sundt tandkød og tænder er fra person til person. Der er f.eks. nogen, som har meget følsomme tænder og derfor vil kunne opleve ubehag over for varme og kulde.

Tandrensning er ingen kompliceret tandbehandling, hvorfor der ikke er grund til at frygte dette. Din faste tandlæge kender dine tænder og tandkød bedre end nogen anden og vil derved kunne tage højde for dine eventuelle følsomheder o.l. Vi behandler i øvrigt også gerne klienter med tandlægeskræk.

Opsummeret er der ingen regler uden undtagelser, men er du flittig til at børste tænder, og gør du generelt en stor indsats for at opretholde en god mundhygiejne, så vil ømhed og smerter forbundet med tandrensningen være meget begrænset eller ikke-eksisterende.

Kan man selv fjerne tandsten?

Ovenstående er et hyppigt stillet spørgsmål.

Mange tænker, at man ved at fjerne tandsten på egen hånd kan spare både tid og penge. Desværre kan en gør-det-selv-behandling gøre mere skade end gavn, hvis man ikke håndterer det på den rigtige måde. Første udfordring er, at de færreste ligger inde med de rette instrumenter. Dernæst har man uden en faglig baggrund ikke viden om, hvordan man bruger udstyret. Man løber derfor en unødig risiko for at skade både tænder og ikke mindst tandkød.

At få foretaget en tandrensning hos en tandlæge eller tandplejer vil altid være at foretrække – frem for at gøre det selv. Som du kan se via denne side koster hverken den almindelige eller udvidede tandrensning en større formue. Ved at få fjernet tandsten kan du forebygge en række alvorlige tandsygdomme, hvorfor pengene er givet godt ud.

Tandrensning København – Book tid i dag

Søgte du efter tandrensning København, så kan du ånde lettet op ved tanken om, at Tandklinikken Østerbro er at finde i 2100 København. Er du bosat i det københavnske, så kan du hurtigt finde frem til vores klinik, som har hjemme på Ndr. Frihavnsgade. Du kan bestille en tid til en tandrensning via vores kontaktformular, men er også meget velkommen til at ringe. Vi har udført tandbehandlinger siden 1933, så stol trygt på, at du er i gode og kompetente hænder.

Med vores centrale beliggenhed i København, er der rig mulighed for at komme til klinikken med forskellige transportformer – alt fra cykel og bil til bus og metro. Du kan også gøre brug af akutbehandling, hvis behovet er mere akut end en regelmæssig tandrensning.

Bestil tid hos os med det samme